top of page

Flesberg - Fyresdal

Vi er nå i Fyresdal, den siste F-en! I et sikkelig snøvær startet vi å gå fra Flesberg. Vi kom oss litt sent i gang så vi peiste bare på over fjellet. Dagen etter var været mye finere. Snøværet endret seg til regnvær, så var igrunn bare å gå på den dagen også. Litt regnvær skal vi ikke klage over da vi fikk høre at orkanen Ylva herjet langs kysten. Det hadde regnet fra seg da vi våknet opp dagen etter. I fint og klart vær startet vi nok en dag å traske.

Vi gikk ned til Notodden. Vi hadde peiset på uten pauser så da vi kom frem var føttene ganske slitne, og vi ganske sultne. Det ble derfor en tur innom Spar. Der kjøpte vi mandarin og bolle, og satt oss ved inngangspartiet oppå noen ekser med spylevæske og spiste. Mens vi satt på butikken kom det en mann gående forbi som lurte på hva vi drev på med. Han spurte hva han kunne hjelpe oss med, og tilbød seg så en seng hjemme hos ham. Slik endte vi opp med å sove over en natt på Notodden, hjemme hos den trivelige John Magne.

Dagen etter fortsatte vi gåinga, nå med kurs mot Bø. Der sov vi over litt i utkanten av byen. Dagen etter skulle vi videre mot Seljord. Vi fikk litt bilhjelp av et utrolig hyggelig ektepar. Det ble også en trivelig kaffestopp på Seljord kro. Vi gikk litt videre etter det, nå mot Vrådalen, og satt opp teltet langs vannet. 

Dagen etter peiste vi på inn til Fyresdal; vi fikk haik tl sekkene og klarte derfor å gjøre unna rundt 30 km. Her i Fyresdal har vi derfor hatt en hviledag (turens siste). 

Da vi gikk inn på den lokale Sparbutikken, ble vi møtt av så mange snille og hjelpsomme mennesker! Vi spurte om det var en camping i nærheten. Det var det ikke, men kommunen har laget en fin turløype med et utekjøkken. Planen var å gå dit, vi skulle bare sitte å varme oss litt på inne på butikken først. Da sa Linda, butikksjefen, at vi kunne sove over hos henne om vi ville. Det takket vi gladelig ja til, og har derfor vært her i to dager. I et utrolig hyggelig selskap og veldig fint hus. Nå er batteriene ladet og vi peiser på de siste dagene mot Evje og deretter til Lindesnes fyr! Utrolig å tenke på at vi har ni dager igjen av eventyret vårt! Skal nyte de siste dagene!😊  

Snakkes når vi er ved neste depot, Evje! 


bottom of page