top of page

Røros - Otta

Etter en trivelig dag i Røros, tilbragte vi en kveld i ei hytte på Hånesåsen, en venn fra Tromsø var så hyggelig å låne den bort. Vi fikk tørket det våte teltet og de fuktige soveposene, og ladet opp til neste etappe. Allerede på Røros begynte snøen å lave ned, så vi skjønte at denne etappen måtte gjennomføres litt anderledes enn det vi først hadde tenkt. Mengden snø og vind gjorde at det ble trasking langs små kjerre- og gårdsveier i stedet for i terrenget. Det har vært trivelig det også. Vi har gått forbi mange gårder og kommet i snakk med mange flotte folk. 

Deler av strekningen har også gått langs den gamle pilegrimsleden fra Oslo til Nidaros.

Vi gikk innom Vingelen, en trivelig nasjonalparklandsby. Der var vi så heldige å få besøk fra Tynset. Ei venninne av Hilde, Oda, kom på kveldsbesøk og ble med på leting etter en teltplass. Det var blitt mørkt og sent (klokken var sju :o) så vi endte opp med det første og beste. Vi sa så hade til Oda og satt opp teltet på et jordet, med en viss frykt for å våkne opp omringet av kyr.

I nokså surt vær startet vi å gå dagen etter, fortsatt på de trivelige gårdsveiene. Det ble oppholds iløpet av dagen, men tykknet til igjen utover ettermiddagen. Vi satt derfor opp teltet i leveggen til en skytebane. Utedoen til skytterklubben lånte vi også, slik økte camp-komforten betraktelig. Da vi våknet dagen etter var vi ganske så snødd ned. 

I stedet for å gå over fjellet som var planen, måtte vi gå rundt.. Slik fikk vi oss en uventet tur til Tynset. Ikke bare dumt det. På vår tur innom Tynset fikk vi sett det som blir betegnet som Norges styggeste rådhus og en veldig stor spark. Pluss at vi kom i snakk med Ann-Mari og Finn som inviterte oss hjem til dem. 

Der fikk vi seng å sove i og herlig søndagsmiddag med familien, pluss en Farmen-oppdatering. Ann-Mari hadde også pakket ned en nydelig banankake til niste, men vi klarte desverre å glemme den.. Vi snakket en hel del med de lokale om videre rute da været fortsatt var ganske trøblete. Orginlaplanen var å gå mot Bjørnlia og over til Ronvassbu, men mengdene snø gjorde dette vanskelig. Finn foreslo at vi kunne gå fra Hjerkin og nedover en gangsti som gikk parallelt med E6 nedover mot Otta. Kanskje ikke den vakreste strekningen, men en mye mer gjennomførbar rute på denne tiden av året. I og med at vi er så sent ute med turen vår, kan vi ikke forvente annet enn noen endringer i planene. Kjerstin, eldste datteren, var så trivelig å kjøre oss til Hjerkin. Derfra gikk vi nedover mot Dombås. Det ble en natt der, hvor vi feiret Halloween og dag 100 på tur. 

Teltplassen var ikke den vakreste (parkeringsplassen til en nedlagt byggning..) 

Dagen etter gikk vi til Dovre. Utenfor kirken kom vi i snakk med første og andre klasse fra skolen. De var ute på tur de også, og det var artig og trivelig å snakke med de.

Neste dag var det bare å peise på inn til Otta! Her har vi hatt en hviledag på Otta Camping og Motell, sett på film og tuslet rundt i sentrum. 

Imorgen bærer turen videre mot Fagernes, hvor vi skal møte Ann-Sissel, mamma til Andrea 😀 Det gleder vi oss masse til! 


bottom of page